A dubai származású Iraj Parvizi, egy igen sikeres tőzsdei üzletember (volt). Sikere azonban felkeltették a hatóság figyelmét, és elindították ellene az Egyesült Királyság legnagyobb bennfentes üzletelés miatti ügyét. A bennfentes üzletelés az a „mutatvány”, amikor egy tőzsdei szereplő olyan információkkal rendelkezik, amelyek még nem nyilvánosak, és ezzel visszaélve keres pénzt.

Ismerősen hangzik? Nem véletlen a póker is tud egyfajta bennfentes üzletté válni, ha például tudjuk mi van az ellenfél kezében.

Nos, barátunk Iraj, nemcsak a tőzsdét, hanem a magas tétekben játszott pókert is nagyon szerette, és rendszeresen részt vett az exkluzív Les A(mbassador) londoni kaszinó privát játszmáiban, mígnem egy szép napon kiborult a bili. Történt ugyanis, hogy Iraj nemhogy kifizette volna a 185 000 font értékű váltóját, hanem beperelte a kaszinót, hogy adják neki vissza azt a közel 10 millió fontot, amelyet 4 (négy) év alatt vesztett el, hiszen csaltak.

Iraj szerint a kaszinó nemhogy nem tiltja, hanem segíti a szervezett csalók munkáját, akik leveszik a gazdag játékosokat, majd osztoznak a nyereményen, sőt a kaszinó által kirendelt masszőzök is arra valók, hogy jelezzék a játékosok kezében lévő kártyákat.

Nos, ha a történet igaz, akkor Iraj végre megértette, mit érezhettek a tőzsdei befektetők akiket ő „vett le”, másrészt elgondolkodhatna azon, amit a perről állított egy magát megnevezni nem óhajtó pókerprofi: Iraj ellen a pókeren játszani kb. olyan mint a Brazília-San Marino focimeccs. Ja, és nem Iraj a Brazil csapat…