Kezdjük a bingóval. Azt mondják női játék, és többnyire nők is játsszák a statisztikák alapján, de én azért kipróbáltam. Nekem uncsi volt, kapsz egy szelvény sorsolják a számokat, és ha egy sorod elöszőr eltűnik, akkor nyertél, akinek először az összes szám, az is nyer, csak sokkal többet.  Még leírni is unalmas volt. Kipróbáltam, csak a tiszta szerencsén múlik, na meg hogy hány szelvényt veszel. Régebben jártam néhányszor bálra, ahol általában az unalmas műsort tombolával próbálják feldobni, volt egy politikus, aki mindig azt játszotta, hogy vett rengeteg tombolát, kb az összes felét megvette. Minden második húzásnál ment is ki valami ajándékért. Nem hiszem, hogy a nyereményért tette, annyira nem voltak értékesek, inkább csak a feltűnést kereste.

Rulett

A roulette népszerű játékok közé tartozik, nem mondom, hogy nem próbáltam, de nem igazán fogott meg soha, ráadásul elég vad történeteket hallottam, szóval ez sem lett soha a kedvencem. A pletyka szerint a jobb krupiék plusz mínusz 3 al betudják gurítani a megfelelő helyre a golyót, ha megmondják nekik, hova essen. Elsőre kicsit hitetlen vagyok, de hát még ez is lehet. Rengeteg rulett stratégia van, amelyek azt állítják, hogy működnek és nyerni fogsz, de ezekkel is hitetlen vagyok, bár nem próbáltam őket, és most a nem a klasszikus duplázos stratégiára gondolok, amelyet már többször bizonyítottak, hogy nem működik. Gondoljunk bele, van egy kaszinó, és kijátszható a rendszere és ezt hagyja. Ki nyer ezen, a kaszinó nyilván nem, de ő egy vállalkozás, aki nyereséget akar termelni, tehát nem fogja hagyni. Ettől függetlenül lehetnek tuti stratégiák, de ha kifejlesztője megosztja, akkor mindenki ezt fogja használni, és onnantól kezdve sokkal nagyobb a lebukási veszély, és előbb utóbb a kaszinó is rájön, hogy működik. Ettől függetlenül lehet nagy pénzeket ruletten is nyerni, itt van például ez a videó, az emberünk Angliában úgy döntött, hogy minden ingóságát, és ingatlanját pénzé teszi és felteszi az egyik színre. Klasszikus dupla vagy semmi, annyival kiegészítve, hogy kicsit kevesebb mint 50% esélye van a nyerésre a 0 miatt. Elment Amerikába, engedélyt kért a kaszinótól, mert közel 1 millió dollárt szeretett volna felrakni, na és vajon nyert. Nézd meg a videót. 🙂

Black Jack

Ezzel már kicsit többet játszottam, de sose fogott meg, pár trükköt megtanultam még korábban, de igazán nagy pénzt nem kerestem vele. Van egy alap stratégia, amely megmondja, hogy ha 1-1 ben játszol az osztó ellen, akkor milyen esélyed van a kezdő lapok alapján, és mit tegyél, ezzel viszonylat rentábilisan lehet játszani. Van még egy másik alapszabály, ami fontos, hogy blackjackezni akarsz. Többen ültük az asztalnál és játszotok az osztó ellen, ülj mindig a végére, hogy te legyél az utolsó, vagy utolsó előtti. Onnan jobb esélyed van, mert látod, hogy milyen lapok mentek ki előtted, ami még nem a számolásos technika, de már közelít hozzá. Ott van a klasszikus számolásos technika, na meg a zsenik, akik fejben tartják az egész paklit, erre úgy reagáltak a kaszinók, hogy több pakliból osztanak, hogy nehezebb legyen számolni, de ez még mindig nem volt akadály, így nyilvánvalóan elkezdték tiltani a kaszinókban, illetve sűrűbben cserélni a paklikat. Online meg minden más, szóval ott eleve ez nehezebb varázslat, de azért nem baj, ha tisztában vagyunk az esélyeinkkel. Erről később még írok egy posztot.

Következő posztomban visszatérek a nyerőgépekhez, és bemutatom az egyik nagy kedvencemet.

Ha további blackjack stratégiára olvasd el ezt a bejegyzést.