Lassan kezd összeállni a kép.

1. Betiltják a pénznyerő automatákat.

2. Központosítják, koncessziós alapra helyezik a trafikokat.

3. Szerencsejátékot is beengednek a trafikokba.

Szóval a terv (állítólag) az, hogy ezentúl a Nemzeti Dohányboltokban lesznek lóversenyterminálok, amelyeken lehet majd fogadni. Mit is jelent ez valójában:

A Nemzeti Dohányboltokban elvileg csak 18 éven felüliek tartózkodhatnak, ami jó, mert így kiskorúak semmiképpen nem juthatnak a szerencsejáték közelébe. Jó az is, hogy nincs olyan sok belőlük. Nem jó viszont, hogy általában méretük nem engedi azt meg, hogy akár 3-nál több ember egyszerre tartózkodjon bennük, nemhogy sok időre, de percekre se. Nem jó továbbá az sem, hogy elhelyezkedésük nem minden tekintetben felel meg a törvényi (régi) előírásoknak, amelyek a játéktermekre vonatkoztak.

A fogadóautomaták elhelyezése persze csak a kezdet. A lóverseny mint olyan nem azért nem jó biznisz mert rosszul csinálják (persze rosszul is csinálják), hanem azért mert a világ megváltozott. A szerencsejáték sokkal elérhetőbbé és gyorsabbá vált. A hazai lósporton egy terminál-hálózat sem segít, mert ettől még nem lesznek fogadók. Mondjuk ez elég hamar ki fog derülni és az Ittapiros szerint abban a pillanatban (de lehet hogy már eleve) ezeken a trafikokban levő terminálokon elindul a hagyományos (vagy VLT-alapú) szerencsejáték és/vagy sportfogadás.